19 TOP 37 10 3 24 33
20 JUT 37 5 10 22 25

Datum plaatsing: 03-09-2023 18:39:00

Verslag en foto's: ADO wint ruim van Jong AZ

ADO Den Haag heeft zondagmiddag in eigen huis Jong AZ met 4-1 verslagen. Doelpuntenmakers waren debutant Jort van der Sande (2x) en Matteo Waem (2x). Opvallend was dat alle doelpunten uit corners vielen.

Trainer Darije Kalezic voerde twee wissels in de basisopstelling door. Debutanten Jerry van Wolfgang en Jort van der Sande mochten in plaats van Malik Sellouki en Amir Absalem starten.

ADO begon, aangemoedigd door het het ruim zesduizend koppig publiek, aanvallend aan de wedstrijd. De toeschouwers moesten echter al in de vierde minuut zien dat jong AZ bij de eerste de beste kans de 0-1 op het scorebord zette, Jayden Addai  werkte zich moeiteloos door de Haagse verdedigng heen en en schoot de bal net zo moeiteloos in het doel.
ADO creeerde daarna wel wat kansjes waaruit corners voortkwamen, maar moest de bal toch steeds afstaan aan de snellere tegenstander.
In de 20e minuut had Justin Che de ultieme kans om de stand gelijk te maken, maar de doelman wist het schot echter te keren. Vier minuten later was het dan wel raak! Debutant Jort van der Sande schoot de bal feilloos binnen: 1-1. Op een vrije trap voor ADO na en een doelschot van AZ, die buiten spel was, gebeurde er daarna niet veel meer. Tot de 40e minuut, toen verdediger Matteo Waem ADO op voorsprong bracht: 2-1.

ADO kwam na de rust ongewijzigd uit de kleedkamer.
De tweede helft begon al meteen met een kans voor ADO, maar keeper Owusu-Oduro wist het schot te pareren. Een paar minuten later, in de 49e minuut, scoorde Jort van Sande zijn tweede doelpunt van vanmiddag: 3-1. Ook Waem scoorde even later zijn tweede doelpunt in deze wedstrijd, waardoor ADO op de riante voorsprong van 4-1 kwam.
In de 66e minuut bracht de haagse trainer Sacha Komljenovic in voor Dhoraso Klas. Net voor het Haags kwartiertje werd doelpuntenmaker Van der Sande gewisseld voor Calvin Gustina. Daarna volgde een dubbele wissel: debutant Van Wolfgang werd gewisseld voor debutant Hamdaoui en Asante kwam het veld in voor Che. Het spel was eigenlijk toen al gespeeld en eindigde in de mooie 4-1 stand.

Op vrijdag 15 september speelt ADO uit tegen FC Groningen.